Harrastuksena

Harrastuksena speedcars eli nopeat autot, autourheilu tai autojen parissa touhuilu on mukava sekä palkitseva harrastus. Toki tähän tarvitaan tiettyjä luonteenpiirteitä, mutta se sopii monenlaisille ihmisille ja sen parista löytyy muutakin tehtävää kuin ratin takana istuminen. 

 

Harrastuksena autourheilu

Maailmasta löytyy paljon erilaisia harrastuksia ja tarjolla on monipuolisesti erilaista tekemistä monenlaisille ihmisille. Tästä harrastusten joukosta olisi hienoa löytää itselle sopiva harrastus, jossa saadaan töille sopivasti vastapainoa sekä uusia haasteita elämään. 

Monesti harrastuksen valintaan vaikuttavat vanhemmat, sisarukset, ystävät sekä asuinpaikkakunta. Usein pienemmillä paikkakunnilla ei pääse harrastamaan samalla tavalla kuin isommilla paikkakunnilla, sillä harrastustoiminnan tarjoajia löytyy vähemmän. Osa harrastuksista, kuten autourheilu vaatii yleensä myös hyvin ylläpidetyn radan eikä pienillä paikkakunnilla tällaiseen riitä aina väkeä. 

Harrastuksien valintaan vaikuttaa totta kai myös raha. Osa harrastuksista on kalliimpia kuin toiset ja riippuu hyvin paljon vanhempien tuesta sekä omista tuloista, miten paljon esimerkiksi nuorella on mahdollisuus harrastaa. Välineurheiluharrastukset ovat aina tunnetusti kalliita ja tällaisia ovat esimerkiksi jääkiekko sekä autourheilu. Harrastukseen tarvitaan paljon erilaisia varusteita ja niitä myös kuluu tiuhaan tahtiin, jolloin rikkoutuneita osia tarvitsee korvata uusilla. Harrastuksena

Harrastukseen tarvitaan myös omistautumista, erityisesti jos tavoitteena on kehittyä tai esimerkiksi autourheilussa tähdätä huipulle. Pelkällä harrastetasolla treenejä on yleensä kerran tai pari viikossa. Jos taas halutaan kilpailla SM- tai MM-tasolla tulee harjoittelua kertyä jo useamman kerran viikkoon. Tämä vaatii paljon aikaa sekä paneutumista. Jos nuori asuu kaukana harrastuspaikasta tai hänellä ei ole kyytiä sinne, vaatii tämä myös vanhempien paneutumista kyydityksien muodossa. 

 

Harrastuksena autourheilu – aloittaminen

Harrastuksista on helppo haaveilla ja piirtää mielessään itsensä esimerkiksi vauhdikkaan auton ratissa. Mitä kuitenkin tarvitaan ja vaaditaan, että tällaisen harrastuksen pariin on mahdollista päästä?

Kuten mainittua, tarvitaan tarpeeksi aikaa. Harrastus vaatii useamman tunnin viikossa ja erityisesti, jos tarkoituksena on tähdätä kilpatasolle kohti SM- ja MM-luokkia. Aikaa vaaditaan myös vanhemmilta tai nuoren kuskin apurilta, esimerkiksi kyyditysten tai kaluston huollon merkeissä.

Tarvitaan rahaa. On kalliita harrastuksia ja sitten on autourheilu. Jos haluaa kisata esimerkiksi rallissa, maksaa kisa-auto alkaen 10 000 ylöspäin. Tehokkaammista autoista saa pulittaa yli 30 000 euron hintoja ja jos kisoissa ja luokissa edetään ylöspäin, kasvavat autojen kustannuksen yhäkin. Alkuun tarvitaan siis auto, mutta tietenkään kalleinta ei tarvita heti alkuun. Tärkeintä on opetella ajamista ja kehittää ajotaitoja erilaisilla alustoilla ja ympäristöissä, riippuen toki valitusta lajista. 

Sponsorit. Kun edetään harrastetasolta kilpatasolle ja kohti MM-kisoja, tarvitaan myös sponsoreita. On hyvä, jos kuskilta löytyy joku tuttu tai läheinen tai vaikkapa auton huoltaja, joka voi auttaa sponsorien saamisessa. Toki kuskin itse tulee loppupeleissä vakuuttaa sponsorit, mutta pienestä avusta ei varmasti ole haittaa.

Tarvitaan luonnetta sekä kärsivällisyyttä. Ajotaitojen kehittyminen ottaa aikaa ja kuten kaikissa asioissa, myös harrastuksissa kohtaa vastoinkäymisiä. Auto voi suistua tieltä metsään, autoon voi tulla vahinkoja ja lisäksi kuski voi loukkaantua. Jos tietää todella haluavansa ajaa ja tähtää huipulle, noustaan takaisin auton rattiin mahdollisimman pian ja yritetään uudestaan. 

Autourheiluseura. Jos ei heti halua ostaa omaa autoa, vaan haluaa päästä pienellä budjetilla kokeilemaan ja tunnustelemaan autourheilua, ovat autourheiluseurat erinomainen ratkaisu. Näissä seuroissa vasta-alkaja pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä autourheilun toimintaa, varusteiden hankintaa sekä huoltoa, kuten myös kisoja. Autourheiluseuroissa on mahdollista päästä osaksi joukkoa ja kokea autourheilun huumaa lähietäisyydeltä, myös vänkärin ja kuskin paikalla!

Jos varsinainen autourheilu tuntuu liian hurjalta, on aina mahdollisuus pelata turvallisesti omalta kotisohvalta. Zimpler kasinot tarjoavat helpon tavan päästä pelien maailmaan eikä maksuistakaan tarvitse pelin huumassa liikaa murehtia!

 

Kilpailut ovat erinomainen keino päästä mukaan autourheiluun. 

Categories Yleinen